Furndaily | 20 Tips Van De Beste Interieurontwerpers Van Nederland

20 Tips Van De Beste Interieurontwerpers Van Nederland

Malcolm
February 5, 2021
No Comments

Over de laatste 4 weken hebben we contact gehad met de beste interieurontwerpers van Nederland.

Deze interieur ontwerpers hebben hun belangrijkste tips ingestuurd om jou te helpen je ideale woning te creëren.

Hieronder vind je alle tips op een rijtje.

Burobas

Laat kleur- en materiaalgebruik de functionaliteit, het gebruik of de betekenis van een ruimte of meubel ondersteunen: Soms uitbundig en dynamisch en soms sober en ingetogen.

In grote gebouwen waarin wordt gewerkt, gestudeerd of gewoond is er behoefte aan diversiteit en keuzemogelijkheden.

Maar vooral: Ontwerp duurzaam!

Een duurzaam interieur is voor ons een interieur dat een positieve bijdrage levert aan de gezondheid van de mens. Voor ons staat de gebruiker dan ook centraal. Duurzaamheid is voor ons niet alleen verantwoord materiaalgebruik, ook voldoende licht, goede akoestiek, veel groen en flexibiliteit vinden wij heel belangrijk!

VINK Interior design

Het maken van een Pinterest bord is een goede start. Alleen de vertaling van dit bord naar de werkelijkheid vaak lastiger. Laat je daarom adviseren door een professional.

Wij (ontwerpers en architecten) kunnen vanuit het bord dat je hebt gemaakt goed zien wat je aanspreekt an het daarnaast aanvullen met materialen, meubilair en verlichting waar je zelf nog niet aan had gedacht.

Daarnaast kijken we hoe de indeling van de ruimte geoptimaliseerd kan worden.

Kimmik Ontwerp

Zorg dat je jezelf herkent in je interieur, maak het eigen zodat je niet in een showroom leeft.

Verf je wand af en toe in een andere kleur, sluit hierop aan met accessoires et voila, een compleet andere inrichting in een middagje tijd.

Studio Hoi

Loslaten en durven, niet krampachtig vasthouden aan het bekende! 

Mart Kristiaan Interieurontwerp

Wees niet bang voor kleur! Met kleur geef je sfeer en karakter aan de ruimte. Of je nu tot rust wilt komen of wilt knallen met je interieur: met kleur kan het allemaal!

Aangenaam Interieuradvies

Het mixen van verschillende stijlen geeft veel persoonlijkheid in je interieur. Zorg voor harmonie in het geheel, zodat het geen allegaartje wordt.

Studio Room By Room

Vergeet even wat je al hebt anders blijf je in oplossingen of veranderingen in hetzelfde zoeken.

Ga dus niet op zoek naar één aanvullend stuk maar bedenk met behulp van een moodboard op pinterest, hoe je het zou willen als alles anders zou mogen. Kijk dan wat je nog hebt en hoe dit er in past en koop daarna pas nieuwe meubels.

Dit Is Dil

Wil je echt een persoonlijk thuis maken van je huis, bekijk je huis dan alsof het je schatkist is.

Haal alle troep en rotzooi eruit en wees selectief op de parels die je erin stopt. Met andere woorden, koop bewust en laat je niet te veel leiden door trends en anderen.

Koop dat wat je echt mooi vindt en nog jaren plezier van gaat hebben.

Ilse Geeft Vorm

Zoek een balans tussen oude en nieuwe items en maak gebruik van verschillende materialen en vormen.

Dit is wat een interieur spannend maakt. Het mag best wat schuren hier en daar. Voeg daarnaast items toe die iets vertellen over jou als persoon of gezin.

Dat maakt een huis persoonlijk en een echt thuis.

PURE Styling

Ik geloof in slow living. In de basis is dit anders kijken naar hoe je woont en leeft.

Goed kijken naar je behoeftes. Hoe wil je je voelen? Wat is belangrijk daarvoor? Wat doe je allemaal in welke ruimte? Is dit handig? Kan dit anders? Wat heb je daarvoor nodig?

Goed kijken naar jouw stijl. Waar voel je je prettig bij? Van welke kleuren houd je?

Je huis inrichten vanuit jou en niet vanuit trends of ‘regels’ die door iemand anders bedacht zijn. Met een focus op wat belangrijk is voor jou en door al het andere te elimineren.

Slow living is leven zoals klopt voor jou. In jouw huis, met jouw indeling, stijl en interieur. Slow living is bewust kiezen bij elke aankoop. Bewust kiezen of dit product een bijdrage levert aan jouw geluk.

Bewust kiezen voor producten die bij je passen.

Producten die kwalitatief en op een goede manier gemaakt zijn, van mooie en sustainable materialen waar jij blij van wordt.

Joosteninterieur

De beste tip is om je huis eerst op papier uit te tekenen en daar met meubels in te schuiven, vaak ontstaat hierdoor een besef van je woning en de ruimte.

In onze ontwerpen zoeken wij veelal naar de kijklijnen van een huis, door deze te ‘te rekken’ ontstaat er een ruimtelijker beeld.

Dit kan je bereiken door bijvoorbeeld een langer tv-meubel aan de wand te hangen, waardoor je de focus oprekt.

Plaats bijvoorbeeld een hoe kast niet in het midden van je woning, maar juist aan het begin of einde van de woonkamer.

Ook verlichting is in deze zeer belangrijk, plaats bijvoorbeeld in donkere hoeken een sfeer lamp, dat vergroot je woning.

Steck Studio

Kijk goed naar de zichtlijnen in je huis en haal buiten optimaal naar binnen!

Kun je vanaf de bank en op elke stoel aan de eettafel naar buiten kijken? Contact met buiten en daglicht vergroot absoluut je wooncomfort. En wie vind het niet leuk om voorbijgaande mensen en vogels te spotten vanuit je huis?

Om rust en ruimtelijkheid in je interieur te krijgen; ga voor een langwerpig tv meubel of een leuke eetkamerbank!

Benut de wand met één meubel i.p.v. meerdere kleinere meubels. Decoreer met leuke accessoires en planten om je interieur compleet te maken!

De Interieurstudio

Jouw interieur moet voor jou werken en jou versterken. Maak een selectie van kleuren, materialen en trends die goed voelen en die bij jou passen, dan heb je een uniek geheel.

Interieurontwerp Den Haag

Iedere ruimte heeft een aantal sterke eigenschappen. Kijk goed welke dat voor jouw interieur zijn.

Geef deze aandacht met kleur, verlichting of een extra mooi item! Zo worden ze jouw persoonlijke inspiratiebron!

LAB 41 INTERIEUR.ONTWERP

Investeer in duurzaamheid. Bedenk wat jouw stijl is en investeer in kwaliteit. Dat hoeft heus niet altijd veel te kosten.

Een interieur gaat lang mee. Zorg dat je labels van accessoires, meubels en niet te vergeten verf kiest met een groen karakter. Dat maakt de wereld èn jouw interieur net een beetje mooier.

Woon-en Stijl Interieurontwerp

Je wil graag iets anders in je interieur, maar je weet niet goed hoe je moet beginnen?

Maak een moodboard.

Op Pinterest, Instagram en in de woonbladen vind je volop inspiratie. Je verzamelt afbeeldingen met alles wat je aanspreekt. Hierdoor heb je goede richtlijnen voor het kiezen van kleuren, meubels en materialen.

Diana Interior Advice

Ik wil wel graag iets zeggen over kleurgebruik.

Gelukkig zie je dat het gebruik van kleuren in het interieur met de jaren toeneemt. Er is altijd wel een bepaalde seizoens-kleur of kleur van het jaar.

Dit is over het algemeen een kleur uit een pallet van kleuren die al wat langere jaren trend is.

Kies je voor kleur in het interieur dan kies je vaak voor een kleurpallet van 2 a 3 hoofdkleuren (meer mag ook hoor, niets staat vast) met een accent kleur voor accessoires.

Je moet ze altijd gezamenlijk zien en in hun omgeving waar je het gaat toepassen.

Wanneer je kleur in een bestaand interieur wilt toevoegen zorg dan voor stalen, dit kan verf, behang of vloerbedekking zijn. Bekijk het altijd in de ruimte die je wilt veranderen en ook op verschillende tijdstippen.

Bedenk ook dat je bestaande items in je interieur ook kleur hebben: de vloer, meubels, keuken e.d. Ga je voor een geheel nieuw interieur met meubels raambekleding en nog veel meer.

Zoek dit dan eerst uit uiteraard op kleur en stem daar het andere kleur gebruik op af. Meubelstoffen, vloeren e.d. zijn in veel minder kleurschakeringen te verkrijgen dan verven.

Tot slot, ga je voor zwart of wit, ga er dan iets vanaf zwart of wit. Beide kunnen in combinatie met elkaar of met andere kleuren ‘hard’ overkomen.

Er is nog zoveel meer te vertellen over kleur en hun werking op elkaar én op de mens, maar dat zou dan een boekwerk worden. Ik zou zeggen; ga je voor kleur ga er dan vol voor! En experimenteer gerust.

Styling 22

Gebruik de juiste kleuren in huis om je prettig te voelen. Wees niet bang. Ga voor mooie combinaties van verschillende kleuren en texturen.

Wil je snel extra sfeer en iets aparts? Denk dan aan behang. Kijk dan naar de tinten die je ook in je belangrijkste meubels hebt.

SBZ Interior Design

Kom je er niet uit, schakel op tijd te hulp in van een interieur professional zoals een interieurontwerper, lichtadviseur en/of stylist.

Kies altijd voor een professional met een duidelijk portfolio zodat je kunt bepalen of iemand bij je past qua stijl en visie, een telefonische kennismaking kan je hier nog eens extra bij helpen om te bepalen of je de juiste ’match’ hebt gevonden voor jouw opdracht.

Hou afhankelijk van jouw opdracht rekening met een mogelijke wachttijd voor een eerste afspraak dit i.v.m. dat veel mensen momenteel verbouwen, verhuizen of bezig zijn van hun huis een sfeervol thuis te maken.

Niet in de gelegenheid om hulp te vragen?

Dan kunnen Pinterest en woonblogs zoals StijlvolStyling.nl uitkomst bieden omdat deze vol inspirerende beelden, woonnieuws en interieur-tips van staan. Succes!

Rebecca van Lier Interior design

Een van de dingen die we de afgelopen periode geleerd hebben, is dat je huis tegenwoordig niet alleen een thuis is, maar ook een werkplek, een café, een schoolplek en je vakantieadres.

Het is  jouw veilige haven om je af te sluiten van alle dingen die je buiten de deur wilt laten.

Een huis is jouw thuis, jouw fijne omgeving waar jij helemaal tot rust komt en jezelf kunt zijn.

Maar hoe creëer je dit dan?

Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van warme kleuren en materialen. Creëer leuke, gezellige hoekjes zodat elke activiteit weer een andere beleving met zich meebrengt.

Verder komen we niet veel buiten, dus haal buiten gewoon naar binnen.

Dit zorgt voor positieve energie en geeft daarnaast een fris, groen accent in de rest van het interieur palet. Een huis moet je omarmen, je een veilig en ontspannen gevoel geven zodat je geen behoefte meer hebt om deze plek nog te verlaten!

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *