Furndaily | Een lente, frisse look in huis

Een lente, frisse look in huis

IMC
May 11, 2023
No Comments

De lente staat weer voor de deur en daar zijn we meer dan klaar voor. Het seizoen van de eerste zonnestralen, lekker wandelen en ontpoppende bloemen waarnemen. Wij hebben een aantal tips voor je om je huis lente Proof te maken. 

Maak een to-do lijstje

Voordat je aan de lente make-over begint stel je een realistisch to-do lijstje op. Ga er rustig voor zitten met een kopje thee of koffie en noteer voor jezelf wat je graag zou willen aanpakken. Kijk naar wat jou vrolijk maakt en wat jij mooi vind. Natuurlijk moet je wel dingen noteren die haalbaar zijn qua budget en tijd.

Kamer per kamer

Wanneer je alles hebt genoteerd kan je beginnen aan de make-over. Maak het jezelf niet te moeilijk en overloop kamer per kamer. Dit zorgt voor een geordend hoofd en zo kan je elk puntje in detail afwerken op je lijstje.

Begin met een schoonmaak. Een lentefris huis is de perfecte basis om aan de make-over te beginnen. Gooi alles weg wat je niet meer gebruikt of wat je niet gelukkig maakt. Gemakkelijk is het niet, maar eenmaal opgeruimd zul je zien dat het rust geeft.

Floride living room Series - Concrete look - Coffee table and TV furniture (separately or as a set)

Frisse kleuren 

Lente staat in het teken van frisse, pastelkleuren – geel, mintgroen, lila, roze en lichtblauw – die je gelukkig maken. Om een lentegevoel te creëren is het mooi om de kleuren aan te passen in huis.

Natuurlijk moet je wel even kijken welke kleuren bij je persoonlijkheid en interieur passen. Je zou eventueel een moodboard kunnen samenstellen. Op die manier kom je erachter wat je stijl is en welke kleuren je mooi vind.

pastel

Houten meubels

Natuurlijke materialen vormen de basis voor een natuurschoon interieur. Hout is hierin het meest gekozen materiaal. Hout staat prachtig bij een naturel interieur waarin de tinten uit de natuur zoals beige, bruin en groen overheersen. Je hebt verschillende soorten hout waaronder mangohout en eikenhout en zijn makkelijk te combineren met andere objecten/ accessoires.

Fraaie stoffen items

Met fijn geweven stoffen in allerlei patronen en vormen creëer je verschillende elementen in huis. Door die verschillen wordt het interieur in je woning aangenamer om te zien. Ga bijvoorbeeld voor een velvet eetkamerstoel of stoffen fauteuil. Het velvet voelt zacht aan, waardoor ze een warmte toevoegen aan jouw huis.

Dining room chair 'Giulia' with handle - Rose - set of 2

Droogbloemen en planten

Haal de natuur naar binnen met mooie takken en bloemen die je zelf kan plukken. Plaats ze vervolgens in een mooie, opvallende vaas en geef deze een plaats op je eettafel, een dressoir, kast of sidetable. Voor het verfraaien van je vensterbank kies je meerdere vaasjes in meerde hoogtes. Het voordeel van droogbloemen is dat je er zolang van kunt genieten als je wil en je houdt tijd over voor andere dingen omdat ze geen verzorging nodig hebben.

Add more plants

We hopen hiermee voldoende tips te hebben gegeven, om je interieur frisser en lente Proof te maken! Laat ons hieronder in de comments weten welke tips jij gaat gebruiken om je huis lente klaar te make

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *