Furndaily | Sierkussens kiezen: waar let je op?

Sierkussens kiezen: waar let je op?

IMC
May 11, 2023
No Comments

Sierkussens maken je interieur helemaal af! Ze geven sfeer aan je woonkamer of slaapkamer en zijn perfect om een kleuraccent mee aan te brengen. Maar hoe kies je sierkussens uit die perfect in je interieur passen? Welke kleuren kun je het best met elkaar combineren? In deze blog ga ik je vertellen waar je allemaal op moet letten.

Het formaat en de vorm

Het is allereerst belangrijk dat je weet waar je de kussens wilt hebben. Plaats je ze op de bank of op een stoel? De meeste kussens hebben een grootte van 50/50 cm. Sierkussens in dit formaat passen prima op een grotere bank of stoel. Voor een kleinere bank of stoel kun je het beste gaan voor kleinere kussens. Weet je al welke vorm kussen je wil? Wanneer je een speels effect wil creëren kun je het beste een combinatie maken van sierkussens in verschillende formaten en vormen. Hierdoor ontstaat er meteen diepte.

Plekken voor het decoreren

Als je dacht dat je alleen een bank of stoel kan stylen met kussen dan heb je het mis want er zijn nog meer plekken die je leuk kunt decoreren met kussens. Allereerst kun je de sierkussens decoreren op het bed. Hier zouden een paar kussens gezellig staan, maar bedenk wel dat je elke avond de kussens van het bed moet afhalen. Wanneer je in de keuken een eetbank hebt staan, is het gezellig om die bank te decoreren met een aantal kussens.

Als je in de achtertuin een prachtige lounge bank hebt staan, is het ook mooi om deze te decoreren met sierkussens. Let wel op dat kussens kunnen verkleuren in de zon, vooral donkere kleuren vervagen snel. Pas dus wel op en kies bij voorkeur een droog plekje en een schaduwrijk plekje uit voor je sierkussens.

Kleuren en prints

Om de juiste kleur voor je sierkussens te vinden, wordt er onderscheid gemaakt tussen basiskleuren en accentkleuren. Een basiskleur is bijvoorbeeld grijs of bruin. Accentkleuren verstaan we onder opvallende kleuren zoals oranje en rood. Om eenheid te creëren op je bank of stoel, kun je het best met twee of drie kleuren werken. Je kan deze kleuren vervolgens afwisselen met verschillende prints. Zorg er vooral voor dat de kleuren die je hebt gekozen terug komt in de sierkussens.

Aantal sierkussens

Om het helemaal af te maken, kun je het best gaan voor een oneven aantal sierkussens op je stoel of bank. Denk aan één, drie of vijf kussens enzovoort. Zo zorg je ervoor dat een bank of stoel meer karakter krijgt. Om het juiste aantal te bepalen, kun je het best kijken naar de grootte van je meubel. Afhankelijk van de grootte kun jij bepalen wat een perfect aantal is voor jou stoel of bank. Op een grote bank zou je prima vijf verschillende sierkussens in hetzelfde kleurenpalet kunnen combineren. Op een stoel is één sierkussen vaak al voldoende.

Een passende vulling

Het is naast het uiterlijk van een sierkussen ook belangrijk om te kijken naar de vulling van een sierkussen. De vulling heeft invloed op de comfort van een kussen. In de meeste gevallen worden kussenhoezen gevuld met veren, schuim of synthetische materialen. Kussens met synthetische tussenvulling als polyester zitten het meest comfortabel. Door de stevigheid van deze kussens behouden ze ook hun vorm. Een kussen met een veren vulling voelt zacht aan, maar kost vaak meer.

Ik hoop je genoeg te hebben geïnformeerd over het kiezen van de juiste sierkussen(s)! Neem zeker even kijkje bij ons assortiment!

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *