Furndaily | 5 tips voor het kopen van een barkruk

5 tips voor het kopen van een barkruk

IMC
May 11, 2023
No Comments

Je ziet steeds meer bartafels in combinatie met barkrukken terugkomen. Een bartafel bespaard veel ruimte in de keuken. Je kan het natuurlijk gebruiken voor ontbijt, om aan te werken of om gezellig te borrelen. Wij geven je tips waar je op moet letten bij het kopen van een barkruk.

  1. De hoogte van een barkruk

Een van de belangrijkste aspecten is de hoogte van een barkruk. ‘meten is weten’ wordt ook wel gezegd. Om de hoogte van de barkruk zeker te weten dien je eerst te weten wat de hoogte is van de bartafel. Let hierbij wel op dat je de hoogte van de bartafel meet vanaf de onderkant van het blad. Tussen deze twee afmetingen moet een ruimte van 25 centimeter zitten maximum 30 centimeter. Wil je verschillende soorten barkrukken kopen? Kijk dan de hoogte na bij elke variant. Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de dikte van het tafelblad want uiteindelijk moet je hieraan werken of eten. Naast de hoogte is het ook belangrijk om naar de breedte te kijken om te weten te komen hoeveel barkrukken er aan de bartafel of kookeiland passen. Zorg er altijd voor dat er een extra ruimte van 15 centimeter aan beide zijden tussen de barkrukken komt. Vergeet niet om te kijken of de armleuningen onder de bartafel passen.

2. Barkrukken met verschillende materialen

Barkrukken zijn er in verschillende materialen. De meest gebruikte materiaalsoorten zijn kunststof, leer, velvet en microvezel. 

PU-leer

PU-Leer wordt ook wel Polyurethaan genoemd. Dit is een veelvoorkomende materiaalsoort in de interieurbranche. PU leer is een stijlvol en betaalbaar alternatief voor echt leer. Het is flexibel, sterk en heeft een lage waterdoordringbaarheid. Bij PU leer is er een coating aangebracht op een laag splitleder of samengeperste leerresten.

Kunststof 

Vaak zie je bij de moderne of Scandinavische barkrukken het kunststof materiaal terugkomen. Het is makkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Qua zitcomfort is een barkruk van kunststof iets minder dan een barkruk met vering. 

Leer

Leer is een materiaalsoort wat met de juiste onderhoud jaren mee kan. Leer is duurzaam en sterk, maar goed onderhoud is van belang om de barkruk lang mee te laten gaan. Let op dat een leren barkruk niet te nat wordt bij het reinigen want zo voorkom je kringen. Daarnaast kun je het leer mooi en soepel houden door het jaarlijks in te smeren met leder crème.

Metaal 

Metaal kan op verschillende manieren worden afgewerkt. Bijvoorbeeld met blank metaal, mat metaal of poedercoat metaal. Daarnaast zijn ze eenvoudig schoon te houden met een vochtige doek. Metaalkrukken zijn ook buiten goed te gebruiken aan een bar. Je moet er wel rekening mee houden dat ze niet in de regen blijven staan in verband met mogelijke roestvorming.

Velvet

Velvet is een luxe stof, die zwaarder van gewicht is en flexibel, daardoor is het geschikt voor barkrukken. Velvet wordt geweven of gebreid. Het wordt gemaakt van linnen, synthetische vezels, katoen en wol. Velvet barkrukken zijn geschikt voor duurzaam en intens woongebruik, velvet is namelijk slijtvast. 

3. Met of zonder rugleuning?

Met of zonder armleuning, met of zonder rugleuning, wel of geen vulling. Er zijn heel veel varianten wat de keuze niet makkelijker maakt. Uiteraard is jouw persoonlijke smaak het meest belangrijk, maar hieronder wat tips over de krukken. 

  • Een barkruk met rugleuning heeft meer zitcomfort dan zonder rugleuning. 
  • Armleuningen aan barkrukken kunnen extra zitcomfort geven, voornamelijk tijdens het eten.
bar stool-Lucchi-Marlo-XL-leatherette-steel

4. Wel of geen verstelbaar frame in hoogte barkruk?

Er zijn barkrukken waarbij je de hoogte kan verstellen en barkrukken met een vaste poot. Barkrukken met een vast onderstel zijn vaak stabieler, wat zorgt voor een hoger zitcomfort aan een barkruk. Een barkruk met een gasveer kan per individu op de gewenste hoogte worden gesteld. Daarnaast is deze kruk handig wanneer je weinig ruimte in huis hebt want dan zet je de barkruk op de laagste stand en schuif je deze onder het kookeiland. 

Barstool Quin Black Oak Look

5. De kleur van je barkruk bepalen

Er zijn veel verschillende opties mogelijk in combinatie met verschillende materialen. Kijk eerst naar de kleurencombinatie die je in je interieur hebt. Hierdoor wordt de keuze makkelijker. Kijk daarnaast wat er in de ruimte staat voor materiaalsoorten, waar de barkrukken komen te staan. Pas hierop de kleur en het materiaal aan voor een mooie balans in het interieur. Als je kinderen hebt ga dan voor een minder besmettelijke kleur. Op die manier vallen de vieze kinderhandjes minder snel op. Je zou ook eventueel voor een waterbestendig materiaalsoort kunnen kiezen. 

Green velvet bar stool

Al met al is er dus genoeg keuze uit verschillende soorten, maten en kleuren barkrukken. We hopen doormiddel van deze tips dat je keuze gemakkelijker zal zijn.!

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *