Furndaily | Top 25 leukste wooninspiratie blogs van Nederland

Top 25 leukste wooninspiratie blogs van Nederland

IMC
May 11, 2023
No Comments

Als je op zoek bent naar de leukste en meest inspirerende interieurblogs, ben je hier aan het juiste adres! Dit zijn de top 25 leukste wooninspiratie blogs van Nederland.

Zoals je weet is er geen tekort aan interieur/lifestyle blogs op het internet.

Maar wij gaan het nu toch even alleen over de allerleukste hebben!

Of je nu wat inspiratie op wil doen voor je verhuizing of gewoon wat leven in de brouwerij wil brengen, deze blogs geven je de tools, tips en technieken die je nodig hebt om het meeste uit jouw interieur te halen. 

We hebben gekeken naar de volgende factoren:

  • 1.  Kwaliteit van de posts
  • 2. Post frequentie
  • 3. Hoeveelheid verschillende onderwerpen
  • 4. Website navigatie
  • 5. Algemene stijl
  • 6. Inspiratie 

Dit zijn de winnaars! (in willekeurige volgorde)

Top 25 home inspiration blogs badge

 

 

 1. VT Wonen

 VTwonen is een van de meest bekendste wooninspiratie bronnen van Nederland. Ze zijn immers al bezig sinds 1964! Deze uitgebreide ervaring is terug te zien en lezen op de blog en dat is iets wat VTwonen uniek maakt. Het is daarom ook niet gek dat ze een plek op onze lijst hebben bemachtigd. 

Wat begon als een hobbytijdschrift met modeltreinen op de cover is inmiddels uitgegroeid tot een ware toevluchtsoord voor interieurontwerp. Naast de magazine die iedere maand bij abonnees op de mat valt, heeft VTwonen ook een super leuke blog vol woontrends, DIY-ideeën en stylingtips.

2. Homify 

 

Homify is een online platform voor architectuur, interieurontwerp, bouw en decoratie. Het platform werd in 2013 opgericht en komt oorspronkelijk uit Berlijn. 

Inmiddels zijn ze overal ter wereld te vinden, waaronder Nederland. Dit unieke internationale karakter is wat Homify onderscheid van andere woon blogs. 

De website van Homify bestaat uit 4 onderdelen: een online magazine, een galerij voor inspiratie, bedrijf gidsen en DIY tutorials. In andere woorden, je kunt hier allerlei soorten inspiratie op doen om jouw droomhuis te ontwerpen!

3. Roomed 

 

 

Roomed is een online platform die puur gericht is op inspiratie. Geen webshop of bedrijfgidsen maar alleen leuke binnenkijkers, woontrends en DIY-ideeën. En dat is natuurlijk waar we nu naar kijken! 

Roomed is opgericht in 2013 en is inmiddels uitgegroeid tot een betrouwbare bron van wooninspiratie. 

Met een makkelijk te navigeren website en een hoge frequentie aan leuke posts is het meer dan terecht dat roomed een plekje op deze lijst heeft bemachtigd!

 

4. Paradijsvogelsmagazine

 Paradijsvogels magazine is een super leuke blog die schrijft over de mooiste dingen in het leven. Met de juiste inspiratie hoort interieur daar natuurlijk ook bij. Ondanks dat het geen pure interieur blog is verdienen ze door hun uitstraling en inspirerende posts toch een een plekje op deze lijst! 

Wat de paradijsvogels uniek maakt is dat ze zich vooral focussen op een wat oudere doelgroep. Sinds 2014 laten ze zien dat mensen die volop in het leven staan, kunnen genieten van het ouder worden. 

5. Interiorjunkie

 

 

I like my money right where I can see it: in my interior! De slogan (en naam) van deze blog laten Elisah Jacob’s passie voor interieur direct doorschemeren. Na haar carrière als lifestyle journaliste besloot Elisah haar ondernemende geest los te laten door haar eigen interieur blog te starten.

Dit bleek een hele goede keuze geweest te zijn, want sinds 2012 is interior junkie uitgegroeid tot een van de beste interieur blogs van Nederland. Op de website kun je allerlei soorten inspiratie op doen doormiddel van blogs/vlogs, interieuradviezen en zelfs interieur cursussen. Kortom, de perfecte plek voor jouw dagelijkse portie woon inspiratie.

 

6. Wonenonline 

 

Wonenonline is een van de meest diepgaande woonblogs op deze lijst. Van het stylen van je interieur tot financieel advies bij het kopen van een huis, op deze blog vind je het allemaal. 

Sinds 2003 geeft wonenonline advies over alles wat met wonen te maken heeft. Daarnaast kun je op de website ook terecht kunt voor een gratis 3D roomplanner, gratis woonbrochures en interieur adviezen van professionals. Super handig voor als je gaat verhuizen!

7. Living 

 

Wonen.nl is weer een blog die jarenlange ervaring met zich mee brengt. Sinds 1999 voorzien ze hun lezers van de leukste tips, tricks en weetjes over het inrichten en het verbouwen van je huis. 

Op de blog vind je onder andere informatieve artikelen, het laatste woonnieuws en een actuele woonagenda. Daarnaast zijn er ook talloze product presentaties/reviews te vinden op de website wat de blog weer wat unieks geeft. Conclusie, een top blog om even wat wooninspiratie op te doen!

8. Wonen&Co

Bij wonen&Co ben je aan het juiste adres voor all things interior. Onder het kopje wooninspiratie vind je de leukste interieurtips, stijladviezen en DIY-ideetjes. Daarnaast kun je ook eens even lekker binnen gluren bij de buren onder het kopje “binnenkijken”. 

Sinds 2011 voorziet de redactie van wonen&co haar lezers van hun dagelijkse portie wooninspiratie. Via een makkelijk te navigeren website kun je uren lang scrollen en genieten van de leukste interieur tips en shop adviezen. Het is dan ook niet gek dat wonen&co een plekje in deze top 25 heeft bemachtigd.

 

9. Bintihomeblog 

 

 

Bintihome is een super leuke woon/lifestyle blog met een wat persoonlijkere stijl. Het bedrijf werd in 2009 opgericht door Souraya Hassan en hield zich op het begin voornamelijk bezig met het uitvoeren van interieur gerelateerde projecten. 

Sinds 2013 laat Souraya haar passie voor interieur ook los op het internet waardoor we nu allemaal mee kunnen genieten van de leukste stylingtips, interieurtrends en binnenkijkers. 

Bintihome’s leuke persoonlijke stijl in combinatie met de hoeveelheid inspirerende posts zorgen voor een terecht plekje op deze lijst! 

10.Curvacious 

 

 

Curvacious is een echte feel good blog waarin je alles kunt vinden over the good things in life. Het is dus geen pure interieurblog, maar in de categorie “huis & interieur” voorziet auteur Desirée haar lezers elke week van de leuskte interieur tips en adviezen. Hierdoor verdient Curvacious toch een plekje op deze lijst! 

Na het runnen van een administratiekantoor en een webwinkel begon Desirée als hobby met bloggen over alles wat het leven een beetje leuker maakt. Zo is Curvacious van een klein hobby blogje inmiddels uitgegroeid tot een betrouwbare bron van lifestyle inspiratie. Ben je naast interieurinspiratie ook op zoek naar tips en adviezen over beauty, fashion of reizen? Dan ben je bij Curvacious op de juiste plek!

 

11. Outdoor feeling

 

 Outdoor life feeling is a blog with a passion for home, garden and food. On the website of outdoor life feeling you will find, for example, nice articles about garden decoration, furniture information and style inspiration.

 What makes Buitenlevenfeeling unique is that they really take the time for each article. Here you will mainly find long, in-depth articles that cover everything about the subject in question. 

Although Buitenlevenfeeling has only been online since 2016, in this short time they have established themselves as real experts in the field of home and garden. 

12. Makeover 

 

Ook op de blog van Makeover vind je hele uitgebreide en diepgaande artikelen. En ze zijn ook nog eens volledig gefocust op interieur! Niet gek dus dat Makeover een plekje op deze lijst heeft bemachtigd.

 Sinds 2014 is Makeover uitgegroeid tot een van de grootste wooninsipirate platformen van Nederland. Wat Makeover uniek maakt is dat je hier niet alleen terecht kunt voor inspiratie, maar ook voor het vergelijken van  producten. 

Daarnaast kun je op de website ook nog eens een interieur advies van professionals aanvragen doormiddel van een 3D interieur ontwerp!

 

13. Stylish styling 

Stijlvol styling is weer een hele leuke interieurblog met een wat persoonlijkere touch. Interieurontwerpster Suzanne neemt je op haar blog mee in haar wereld van interieurontwerp en schrijft met passie over de laatste woontrends en de meest praktische interieur tips.
Suzanne’s passie voor interieur bereikte in 2013 een nieuwe digitale dimensie toen ze met haar blog stijlvol styling begon. In de afgelopen jaren is de blog hard gegroeid en kan door de hoeveelheid quality posts en algemene stijl inmiddels dus uitgeroepen worden tot een van de beste interieur blogs van Nederland.

14.Woontrendz

 

Hiske zorgt met haar blog Woontrendz voor jouw dagelijkse portie interieur inspiratie. De zoektocht naar wooninspiratie voor Hiske’s eerste koophuis resulteerde in 2013 in de blog Woontrendz. Het doel was om andere in hun zoektocht naar wooninspiratie te helpen. 
Dit is aardig gelukt aangezien je op woontrendz op allerlei verschillende manieren inspiratie op kunt doen. Zo kun je er terecht voor stijladvies, shop inspiratie en DIY-ideetjes. Kortom, een hele leuke plek om even te onstspannen en te lezen over all things interior.

  

15. Leukegeit

 

Weer een super leuke feel good blog! Billy van der Gaag schrijft op zijn blog met passie over onderwerpen zoals lekker eten, de wereld ontdekken, op je centen letten en natuurlijk wonen! In de categorie wonen deelt Billy elke week een aantal super praktische tips om jou interieur weer te laten stralen. Vooral als je moeite hebt met jouw interieur opgeruimd en netjes te houden, ben je bij Leukegeit aan het juiste adres. 
Billy is in 2018 begonnen met zijn blog en in deze korte periode is Leukegeit hard gegroeid. Inmiddels heeft de blog meer dan 300,000 maandelijkse bezoekers! Ben je op zoek naar super handige opruimtips maar tegelijkertijd ook geinteresseerd in het maken van tempeh? Neem dan snel een kijkje op leukegeit.nl.

16.inrichting-huis

Inrichting-huis.com is a classic home blog where you can find everything about decorating your home. Could your balcony use a makeover? Or is it really time for a decent home workplace? At furnishing-house.com  you can find inspiration specifically for each separate part of your home. 
 
Since 2010furnish-house.com has been providing its readers with the best interior tips and inside views. The minimalist style of the website and the use of visuals in the posts ensure a pleasant reading experience. A rightful place on the list! 

17. Homeproved 

Homeproved.com is een online beoordeelings-platform voor particulieren en bedrijven. Op de website kun je aanbevelingen en beoordelingen over vakmannen schrijven en lezen. Naast dat de website van homeproved.com dus super handig is voor als je wilt gaan verbouwen, kan je op de blog ook nog eens wooninspiratie op doen. En dat is natuurlijk wat we willen zien!
Homeproved.com voorziet hun website bezoekers al sinds 2011 van deze unieke review/inspiratie combo. Kortom, de perfecte plek om eens even rond te kijken voor jouw aanstaande verhuizing/verbouwing!

18. Ikwoonfijn

Ikwoonfijn.nl is weer een blog waar wij heel blij van worden! Alles op de website is puur gericht op wooninspiratie. Op de website zijn meer dan 1500 artikelen te vinden over onderwerpen zoals woonstijlen, DIY-tutorials en leuke interviews. Het team van ikwoonfijn bestaat uit voornamelijk uit interieur experts die met passie schrijven over all things interior. 
Sinds 2012 kun je bij ikwoonfijn terecht om lekker te ontspannen en je te verdiepen in de leukste interieurtips en weetjes. Daarnaast kun je via ikwoonfijn ook nog eens in contact komen met interieur stylisten voor advies op maat. De perfecte plek dus, voor jouw aanstaande make-over!

19.Interieur inspiratie

De naam zegt eigenlijk al genoeg! Op de blog van interieur inspiratie kun je jouw dorst voor woon inspiratie maar al te goed lessen. Op website van interieur inspiratie vind je shopadvies, inrichting tips per ruimte en leuke DIY-ideetjes. Daarnaast kun je via de website meedoen aan een super leuke ”binnenkijken bij” wedstrijd waarin je met interieur kans maakt op geldprijzen.
Na bij verschillende bedrijven in dienst te zijn geweest en 2 keer een reorganisatie 
meegemaakt te hebben, besloot Danielle Roof om voor haarzelf te beginnen. Dit leidde in 2010 naar het begin van interieur inspiratie. En door de hoge hoeveelheid leuke/handige posts kan interieur inspiratie zich nu volgens ons een van de beste wooninspiratie blogs van Nederland noemen.

20. Thestylebox

 

Thestylebox is weer een klassieke wooninspiratie blog die schrijft over alles waar wij van houden. Op deze blog kun je interieur ideeën op doen, lekker binnen gluren bij de buren, en je verdiepen in de beste styling tips. Daarnaast vind je op Thestylebox ook de hotspots van onze grote steden.
The stylebox werd opgericht in 2014 en wordt gerund door een enthousiast team met een passie voor interieur. Deze passie is direct terug te lezen en dat is dan ook meteen de reden waarom thestylebox op deze lijst staat. Op zoek naar de leukste interieur tips of de shopping hotspots? Dan ben je bij thestylebox aan het juiste adres. 

 

21. Dirksdotter

 

Dirksdotter is een echte feel good blog waar je kunt lezen over interior design, leuke dingetjes voor kinderen en leuke uitjes. Waar we natuurlijk vooral naar hebben gekeken is het woon gedeelte van de blog. Hier vind je leuke woon inspiratie artikelen, binnen gluurders en kun je zelfs digitaal de woonboot van auteur Annelies betreden.
Annelies woont sinds 2010 in haar zelf ontworpen woonboot (met Scandinavisch tintje) in Amsterdam. Sinds 2017 is ze bezig met haar leuke blog dirksdotter.com. Door de combi van inspirerende posts en leuke visuals mag Dirksdotter zich volgens ons een van de beste woon inspiratie blogs van Nederland noemen!

22. Mar

 

Bij Mart.nl spat de passie voor interieur er van af. Zo kun je je via de website inschrijven voor een online magazine waarin je de leukste verhalen, interviews en foto’s over interior design kunt lezen en bekijken. Ook kun je wooninspiratie opdoen doormiddel van een blog, een prachtige foto galerij en via de zogenoemde “binnenkijkers”. Als kers op de taart kun je je ook nog inschrijven voor een gratis (online) consult waarin de interieurstylisten van Mart je persoonlijk advies kunnen geven.
 
Hoewel het bedrijf al sinds 1984 bestaat, is de blog pas sinds de laatste jaren hard aan het groeien. In deze korte tijd is de blog een betrouwbare bron van wooninspiratie geworden en wij vinden het daarom terecht dat Mart een plekje op deze lijst heeft bemachtigd!

  23. Interior twin

Op interiorTwin vind je echt alles over interieur en huishouden. Zo kun je er terecht voor de laatste woontrends, de leukste ideetjes en de meest praktische tips. Daarnaast kun je je via de website inschrijven voor een leuke “opruim challenge” en krijg je toegang tot verschillende gratis e-boeken en tips om jou interieur te laten stralen.
Sinds 2016 kunnen we via InteriorTwin meegenieten van het creatieve brein van Ilse van Elleswijk. Ilse besloot na het volgen van een interieur designer opleiding om haar passie voor interieur met anderen te delen. Ze heeft daar met InteriorTwin een super leuke oplossing voor gevonden en wij vinden het daarom meer dan terecht dat InteriorTwin op dit lijstje staat.
24. Styledbysabine
Styledbysabine is weer een super leuke persoonlijke blog. Op de website vind je van alles over interieur, fashion en lifestyle maar dan net even wat anders dan de mainstream woon/lifestyle blogs. Sabine is namelijk dol op vintage en tweedehands en dit zorgt voor een hele originele stijl.
Sinds 2017 kunnen we via styledbysabine.com meegenieten van Sabine’s unieke kijk op interior design. Wij vinden dat ze in deze korte tijd een super platform heeft neergezet waar mensen terecht kunnen voor een frisse dosis wooninspiratie!

25. Zoinjenieuwehuis

Zoinjenieuwehuis is the place to be voor de mensen onder ons die het maar lastig vinden om een verhuizing/verbouwing/make-over te plannen. Sinds 2016 helpt Zoinjenieuwehuis je stap voor stap op weg naar je nieuwe interieur. Zo helpen ze je met financiële zaken, bouwkundige opties, persoonlijk advies en natuurlijk ook inspiratie!
Het inspiratie gedeelte van de website staat vol met mooie foto’s en praktische tips. Hier kun je gemakkelijk afbeeldingen op je eigen moodboard pinnen en meenemen naar een eventueel adviesgesprek. Kortom, een super blog om even wat wooninspiratie op te doen!

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *