Furndaily | 25 inspirerende woonideeën: Woonkamer

25 inspirerende woonideeën: Woonkamer

 Malcolm
 May 12, 2021
  No Comments

De woonkamer is het hart van de woning. Hier kun je genieten van filmavonden voor het hele gezin, tot rust komen met een goed boek of je kinderen helpen met hun huiswerk.

Omdat het op zoveel verschillende manieren wordt gebruikt, is het natuurlijk belangrijk dat je woonkamer is uitgerust met de juiste meubels en accessoires. 

Wil jij weten hoe je je woonkamer het best kunt inrichten? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Want we hebben 25 prachtige woonkamerideeën verzameld die je kunt gebruiken om inspiratie op te doen voor je volgende decoratieproject.

Dus laten we beginnen!

1. Modern Rustic

Deze eigentijdse, open leefruimte omarmt een modern, rustiek gevoel. Het balkenplafond is een knipoog naar de rustieke setting, terwijl een mix van vintage stukken wordt gecombineerd met eigentijdse ontwerpen, waaronder de bank.

2. Victoriaanse stijl

Met houtsnijwerk in een Victoriaanse stijl is deze blauw / groenachtige woonkamer licht, luchtig en uitnodigend. De vintage vloerkleed en de blauwe fluwelen bank geven kleur aan deze neutrale ruimte.

3. Chique velvet

Een strakke combi van wit en licht grijs vormt een delicate achtergrond voor een mooie oud roze fluwelen bank. Voeg voor de perfecte finishing touch fluwelen kussens toe met een contrasterende bies voor een werkelijk prachtig woonkamerontwerp. Wat voelt luxueuzer dan fluweel?

4. Natuurlijke uitstraling

Gebruik levendige tinten bosgroen en mos om natuurlijke luxe in een neutraal palet te brengen. Voeg zwarte accenten toe voor definitie en diepte.

5. Geometrisch

Combineer rechte, gebogen en hoekige lijnen voor een grafische look en houd de rest van de woonkamer ingetogen.

 

6. Ontspanning

Witte muren, zachtgrijze bekleding en bleke houten meubels zorgen voor een ontspannen en uitnodigende uitstraling. Kies een moderne bank als middelpunt en voeg wat kleur toe met een mix-en-match-collectie van kussens. Maak het geheel af met een mooie laagpolige vloerkleed.

7. Gewaagde bloemen 

Een levendig bloemenbehang definieert de accentkleuren in de rest van deze kamer. De zachte roze kleur van de bank en de bloemblaadjes op de muur, kussens en vloerkleed, maken de samenhangende, eigentijdse look van deze woonkamer compleet.

8. Tweekleurige woonkamer

Deze woonkamer heeft een tweekleurig palet van beige en wit. Ook worden er accenten van donkergrijs gebruikt, waardoor de kamer ruimtelijker aanvoelt.

9. Donker en gezellig

Donkere muren, een gedurfde spiegel prints en een mos groene bank zorgen voor een gezellige zithoek in deze woonkamer.

10. Woonideeën kleine woonkamer

In een kleine kamer zorgt een moderne, fluwelen schommelstoel voor de juiste impact. Met een mooi laagpolig vloerkleed kun je er een geheel van maken. De combinatie van deze texturen zorgt voor diepte, wat vooral handig is in kleine ruimtes.

11. Woonideeën woonkamer landelijk

Deze klassieke landelijke stijl is ontspannen en informeel gemaakt met een zachte bank en fauteuils, neutrale kleuren en natuurlijke texturen. De vintage vloerkleed voegt ook een vleugje elegantie toe aan de look.

12. Artistiek palet

Verander je woonkamer in een meesterwerk met schilderachtige patronen, kunstzinnige effecten en een palet aan zachte kleuren. Kies fijn katoen, linnen en zijde in een lichte kleur kleur als uitgangspunt voor je schema. Combineer decoratieve stukken met gestroomlijnde meubels voor een perfecte balans tussen vorm en funtionaliteit.

13. Maak het gezellig

Lichte muren gecombineerd met vintage meubilair geven deze woonkamer een gezellige sfeer.

14. Een mix van klassiek en landelijk

De inrichting van deze relatief kleine anglo-landelijke woonkamer zorgt voor veel functionaliteit, zonder in te leveren op uitstraling.

15. Caribische vibes

In deze woonkamer wordt een kleurenpalet van gebroken wit, donkerbruin en een mix van verschillende accentkleuren gebruikt om de kamer een organischer gevoel te geven. Verschillende licht gekleurde fauteuils worden gebruiikt om de carabische sfeer af te maken.

16. Mid-century 

Dit woonkamerontwerp heeft een beetje een mid-century gevoel. Gedurfde accenten van bruin worden gecombineerd met verfijnd grijs en wit om een opvallende maar zeer huiselijke sfeer te creëren.

17. Spelen met prints

Door gedetailleerde patronen op elkaar te leggen (terwijl de achtergrond ingetogen blijft) kun je voor een hele gezellige sfeer zorgen. Vlekken, strepen, ikat-prints en blokken werken allemaal prachtig samen wanneer ze worden verenigd in een harmonieus interieur.

18. Aandacht naar de muur

Witte kenmerkende muren en bewerkt hout vormen een blikvanger in deze kleine woonkamer.

19. Neutraal

Een hoekbank, open haard en een mooie, grote vloerkleed zijn de blikvangers van deze neutraal grijze woonkamer. De grote ramen zorgen voor veel natuurlijk licht.

20. Retro-blauw

Met een diepblauwe kleur op de muren voelt deze woonkamer ‘s avonds warm en gezellig aan.

21. Muur decoratie

De posters en accessoires op de muur in deze boho style woonkamer, verandert een lege ruimte in een opvallende muur. 

22. Woonideeën woonkamer industrieel

Deze woonkamer is eigenlijk een substijl van industrial design en de perfecte combi tussen warm en stoer.

23. Woonideeën woonkamer kleuren

Breng meer persoonlijkheid in je leefruimte met energieke tinten en eigenzinnige tweedehands vondsten, zoals de blauwe bank van dit kleurrijke appartement en vergulde accentstukken.

24. Licht en luchtig

Deze woonkamer ziet er door zijn lichte kleuren palet nog groter uit dan hij in werkelijkheid is. Combineer lichten tinten met elkaar om je woonkamer licht en luchtig te houden.

25. Vloerkleed als pronkstuk

De vloerkleed in deze woonkamer heeft een mooie, gedurfde bloemen print, die meteen alle aandacht naar zich toe trekt. Vooral in een kleine woonkamer kan het hebben van een vloerkleed (met print) de aandacht goed weg trekken van het formaat van de ruimte.

IMC

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *