Furndaily | Fauteuil kopen? Hier moet je op letten!

Fauteuil kopen? Hier moet je op letten!

IMC
May 11, 2023
No Comments

Met een fauteuil in je woonkamer heb je meteen een super comfortabele plek om even tot rust te komen. Zak na een lange werkdag lekker weg met een tijdschriftje of neem een korte powernap. In deze blog ga ik je precies vertellen hoe je de perfecte fauteuil aanschaft!

Waarom een fauteuil?

Een fauteuil is ideaal om heerlijk in te zitten en geeft een sfeervolle uitstraling in de woonkamer. Fauteuils zijn vrij groot en hebben verschillende designs. Vaak wordt een fauteuil gebruikt als extra zitplek in de woonkamer, maar de stoel kan ook prima in de slaap- of werkkamer staan. Op deze manier heb je in elke ruimte de mogelijkheid om even te ontspannen.

Plaatsbepaling

Waar komt de stoel te staan? Heb je überhaupt plek voor een grote fauteuil in je woonkamer of moet er een ander meubelstuk vervangen worden? Wanneer je dit helder hebt, kun je pas verder met de volgende stappen, want de verhouding moet wel overeen komen met het interieur.

Plaats je fauteuil als extra woonplek in de woonkamer of creëer een gezellige hoekje in combinatie met een bijzettafeltje en staande lamp om in alle rust te genieten van een kopje koffie en een goed boek.

Een pronkstuk of functioneel

bij het aanschaffen van een fauteuil, is het belangrijk om te kiezen voor een meubel wat bij jou persoonlijkheid aansluit. Daarnaast is het van belang om te bedenken of je de stoel wil aanschaffen voor ontspanning of om een statement te maken. Een fauteuil is een uitstekend meubel om texturen, kleuren, patronen en details in je interieur toe te voegen.

armchair gray

Het formaat

Kijk goed welke afmetingen de stoel mag hebben voordat je een grote stoel aanschaft, die in de weg staat in de woonkamer. Maak desnoods een voorbeeld van de afmetingen en leg deze op de vloer. Kijk vervolgens of je voldoende ruimte om de stoel zou hebben.

Armchair gray suede

Het aantal

Ook belangrijk om te overwegen of je voor een stoel gaat of voor meerdere fauteuils. Dit ligt natuurlijk aan de hoeveelheid ruimte je beschikbaar hebt in de woonkamer, maar twee dezelfde fauteuils zijn altijd mooi. Je zou eventueel kunnen mixen met verschillende stoelen, maar let wel op dat het niet rommelig of ongeorganiseerd overkomt.

Kleur en materiaal

Als je al de vorige stappen hebt doorlopen dan kijk je welke kleur mooi bij het interieur aansluit. Je zou eventueel met een kleurenpalet aan de slag kunnen om alles in een vast kleurenpatroon in te richten. Wellicht kun je een felle kleur kiezen dat afsteekt bij de rest van je meubilair. Hierdoor valt je fauteuil op en heb je een echte eyecatcher in de woonkamer staan.

Levensduur

Je fauteuil zou ideaal gezien een leven lang moeten meegaan, wanneer je het knoeien van bijvoorbeeld koffievlekken voorkomt.

Trends komen en gaan, wat het lastiger maakt om een tijdloos model aan te schaffen. Ga je voor een klassieker model, dan zit je waarschijnlijk goed en raak je minder snel uitgekeken.

Denk ook na over het materiaal van je fauteuil. Waarvoor wordt de stoel de aankomende jaren voor gebruikt? Heb je kinderen of huisdieren? Dan is een fragiel stofje niet aan te raden.

Comfort

Het is natuurlijk ook heel belangrijk dat jouw fauteuil comfortabel is. Kies de stof en het model van jouw fauteuil op basis van hoe comfortabel jij er op zit. Zo weet je namelijk zeker dat het jouw investering waard is.

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *