Furndaily | Woonhoroscoop

Woonhoroscoop

IMC
May 11, 2023
No Comments

Zoals we weten hebben onze sterrenbeelden een invloed op ons karakter, maar ook op onze interieurstijl! Elk sterrenbeeld heeft namelijk andere interieurstijlen. Van eenvoudig en minimalistisch tot kleurrijk en extravagant. Ben je benieuwd welke interieurstijl het best bij jou sterrenbeeld past? Lees snel verder!

Steenbok

De steenbok is het meest stabiel en serieus van alle sterrenbeelden. Hierom wil de steenbok een sterke basis op elk vlak, dus ook in zijn interieur. Groot landelijk en tijdloos zijn key; thuis moet warm en welkom aanvoelen met robuuste materialen zoals massief hout, zijde, leer en kasjmier. Een grote tafel met comfortabele stoelen, warme vloerkleden en weinig details passen helemaal in het straatje van de steenbok. De kleuren die het best bij de steenbok passen zijn: donkergroen, bruin, grijs en zwart.

Afbeelding: The Spruce / Christopher Lee Foto 

Waterman

De waterman heeft een krachtige persoonlijk en kan zich excentriek door het leven bewegen. Uiterlijk en stijlkeuze zijn hierbij belangrijk voor de waterman. Hij kijkt steeds uit naar de nieuwste trends. De waterman houdt van een modern interieur met veel netheid en orde. Hierbij kun je denken aan glas in combinatie met donker hout en metaal, met details in felle kleuren. Accessoires hebben ze het liefst in de vorm van gadgets. De kleuren die bij de waterman het best passen zijn: grijs, paars, fuchsia en kobalt.

Afbeelding: makeover.nl

Vissen

Vissen zijn heel gevoelig, maar staan wel altijd voor iedereen klaar. Ze houden van warmte en hebben hierom aandacht voor het interieur. Textiel in diverse materialen verstaan de vissen onder warmte. Een wollen vloerkleed, zachte plaids en kussens op de bank of op bed zijn voor hen een finishing touch. Vissen vinden de kleuren blauw, aqua, lavendel of andere zachte paarstinten mooi. Vaak wordt er bij de vissen de kleuren grijs, hard zwart en wit ontweken. Dit verstoord de kalmte van een romantische sfeer volgens de vissen. De passende kleuren voor de vissen zijn: aqua, paars, lichtblauw, zeegroen en indigo.

Afbeelding: vtwonen.nl

Ram

De ram is zelfverzekerd, energiekvol en kijkt vooruit. Die energieke eigenschappen zorgt dat hij thuis veel orde en rust zoekt. Een ram gaat goed op een minimalistische interieurstijl. Door gebruik te maken van kasten en grote basic meubels, creëert hij voor zichzelf overzicht. Decoratie is dan ook niet zo zeer van belang bij een ram. De passende kleuren voor de ram zijn: zwart/wit, oranje, goudgeel, bordeaux en rood.

Afbeelding: Pinterest / roseandgrey.co.uk

Stier

De stier is betrouwbaar en stabiel. Hij houdt van luxe items en hoewel hij niet mega outgoing is zorgt hij wel goed voor zijn eigen kring. De ‘modern koloniaal’ stijl past dan ook goed bij de persoonlijkheid. Grote leren banken en donkere houten meubels geven hem luxe, comfort en stabiliteit.

Maar vergeet niet dat een stier ook een sensuele kant heeft. Dit komt terug in het interieur door het brave klassieke koloniale stijl te combineren met exotische dierenprints en accessoires. Daarnaast houdt de stier van zachtheid en gaat goed op vloerkleden of zachte grote kussens. De passende kleuren voor de stier zijn: bruin, groen en donkergroen

Afbeelding: 100procentwoongeluk.nl

Tweelingen

Tweelingen staan graag in het middelpunt van de belangstelling, wat terug te zien is in het interieur: selectief en opvallend. De veelzijdigheid van het karakter is dus terug te zien in de verschillende stijlen. Ze houden van opvallende kleuren en kunnen deze moeiteloos op elkaar afstemmen. Accessoires die boho of artistiek uitstralen hebben ze dan ook het liefst, maar vintage is ook een optie. De passende kleuren voor de tweelingen zijn: paars, geel en oranje.

Afbeelding: http://nieuwewonen.nl

Kreeft

De kreeft kan oprecht genieten van zijn huisje. Met zijn zorgzame en beschermende persoonlijkheid is hij altijd op zoek naar comfort en rust. Het interieur van de kreeft is elegant en soft klassiek. Er zit een tikje vrouwelijkheid in met oog voor detail en een knusse look. Daarnaast gaat een kreeft goed op kwalitatieve en zachte materialen die prima samengaan. Kreeften vinden persoonlijke ruimte en huiselijkheid belangrijk. Zachte accessoires en en plaids zijn een must voor de inrichting. De best passende keuren voor de kreeft zijn: lichtblauw, grijs, zilver en wit.

Afbeelding: homedeco.nl

Leeuw

De leeuw twijfelt zelden en is altijd positief! Hierom past een opvallende en glamoureuze look helemaal bij zijn persoonlijkheid. Hierbij kun je denken aan de oude stijl Hollywood, more=more. De voorkeur van de leeuw gaat uit naar luxe, wat je terugziet door gebruik van items zoals fake fur, leer, kroonluchters en glanzende materialen. Ondanks dat het interieur intens is, is het niet ondoordacht. Een leeuw is zelfverzekerd en is van zichzelf op de hoogte hoe hij zijn huis inricht. De passende kleuren voor de leeuw zijn: rood, oranje, zwart, paars en goud.

Afbeelding: homelights.nl

Maagd

De maagd kan kil over komen omdat hij zijn emoties liever niet toont. Hierom is zijn interieur basic en elegant. Een maagd heeft baad bij ruimte, eenvoud en licht. Overdaad en extravagantie worden vermeden bij de maagd. Ze willen geen strakke lijnen maar juist zachte ronde vormen. Dit straalt een sobere look, zonder teveel poes pas en accessoires. De passende kleuren voor de maagd zijn: groen, lichtblauw, paars, wit en blauw.

Afbeelding: http://westwingnow.nl

Weegschaal

De weegschaal hebben behoefte aan harmonie en evenwicht in het leven. Dit geldt dus ook voor hun interieur. Het huis van de weegschaal is een heerlijke plek, waar je als herboren vandaan komt. De materialen en kleuren zijn in een goede harmonie geblend en er hangt vaak een zeker gevoel van romantiek. Natuurlijke materialen in combinatie met lichte kleuren, verse bloemen en veel kaarsen zorgen voor de nodige romantiek. De passende kleuren voor de weegschaal zijn: geel, lichtblauw, blauw, pastel en lichtgroen.

Afbeelding: westwing.nl

Schorpioen

De schorpioen heeft een intrigerende en intense persoonlijkheid. Vol met energie en emotie passen mysterieuze elementen goed bij het karakter van de schorpioen. Een ‘Dark Glam’ stijl, wat voor veel andere een opvallende trend is. Voor een schorpioen is deze stijl rustgevend en tijdloos. Hij voelt zich thuis bij glamour, luxe en overdaad. Denk bijvoorbeeld aan een oud theater met een dik vloerkleed en een diverse mix aan materialen zoals marmer en velvet. De passende kleuren voor de schorpioen zijn: rood, granaatappel, donkerrood en zwart.

Afbeelding: yourspacefurniture.com

Boogschutter

De boogschutter is positief en energiek. De bohemien look, liefde voor reizen zie je allemaal terug in zijn interieur! Een boho interieur past perfect. De boogschutter gaat goed op vrolijke en heldere kleuren en opvallende combinaties. Creatief, etnisch en modern zijn key. In het interieur verwerkt de boogschutter graag zijn herinneringen aan bijzondere reizen in een open kabinet. Daarnaast gaat de boogschutter goed op flexibele meubels zoals opklapbare tafels en hangstoelen. Op deze manier herricht hij zijn interieur in wanneer hij wil. De passende kleuren voor de boogschutter zijn: paars, lichtblauw, geel en blauw.

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *