Furndaily | Zo creëer je de perfecte thuiswerkplek

Zo creëer je de perfecte thuiswerkplek

Malcolm
February 5, 2021
No Comments

Thuiswerken is inmiddels een norm gewordenHet is natuurlijk belangrijk dat je een goede werkplek hebt. Aan de keukentafel zitten kan heel ontspannen zijn, maar krijg je echt daadwerkelijk je werk af? Mocht je hier wat problemen in ondervinden, dan hebben wij wat tips voor je.

  1. 1. BureauBRISTOL desk

Waar gaat je voorkeur naar uit? Naar een rommelig bureau of een opgeruimd bureau? Dit hangt er maar net van af wat je zelf prettig vind. Creatievelingen hebben vaker een rommelige werplek nodig voor meer inspiratie, terwijl iemand anders liever een nette werkplek heeft voor meer concentratie. Voor ons is het beide prima. Zolang je maar een bureau hebt waar je  prettig kunt werken.

2. Inrichting

MANCHESTER desk

De ideale werkruimte zit tussen een ‘kantoor’ en ‘huis’ in. De ruimte moet gezellig, sfeervol, uitnodigend en efficiënt zijn. Hang een foto van je gezin op of hang een toffe poster op van een quote die je inspireert. Daarnaast bepaal je zelf de stijl van de meubels want je moet je er zelf natuurlijk prettig bij voelen.

 3. Licht

LABEL51 - Table lamp Tuk-Tuk - Burned Steel

De meest ideale werkplek heeft een raam waarbij het natuurlijk licht naar binnen schijnt. Zonlicht kan je namelijk een boost geven! Mocht je in een donkere kamer zitten zonder een raam, dan raden wij je aan om kwalitatief kunstlicht aan te schaffen of regelmatig even naar buiten te gaan voor nodige vitamine D.

 4 . Omgevingsgeluid

Dit hangt er maar net van af wat je prettig vindt. De een werkt beter met een muziekje op de achtergrond, terwijl de ander liever in stilte werkt. De bluetooth speakers van tegenwoordig zijn compact dus deze kan je gewoon op het bureau plaatsen en de muziek wat zachter zetten, zodat je op de achtergrond een muziekje hoort. Maar werken met een headset is een prima alternatief, en voor de mensen in de omgeving kan het ook prettiger zijn.

5. Temperatuur

Werken in een aangename omgevingstemperatuur is wel een must. Wanneer het te koud is zit je niet lekker. Als het te warm is wil het werk meestal ook niet lukken. De perfecte temperatuur ligt meestal tussen de 20 en 25 graden.
6. Natuur op je werkplek
Omdat je toch al de gehele dag binnen zit kunnen planten zorgen voor sfeer en gezelligheid. Daarnaast zorgen planten voor zuivere lucht en geven ze zuurstof af.
7. Uitzicht
Bristol Desk 2 doors and 1 drawer black/oak look

Om naar een muur te staren is ook niet altijd bevorderlijk voor de productiviteit. Door te zorgen dat je de mogelijkheid hebt om naar buiten te kijken verlaag je je stressniveau en verminder je vermoeidheid. Daarnaast kun je op deze manier je ogen makkelijk even rust geven van het kijken naar een scherm. 

Je eigen ideale werkplek moet je dus zelf creëren waarbij we hopen dat je onze bovengenoemde tips ter harte neemt. Rust en een geordend bureau is voor de ene een must en voor de andere kan dat totaal anders zijn.
We zijn benieuwd wat voor jou geldt en welke van onze tips jij hebt gebruikt voor jouw ideale werkplek, laat het ons weten in de comments!

GEEF EEN REACTIE

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *